Segmentace návštěvníků Zoo Praha - Bouberlová, Aneta (2022)
Bakalářská práce se zabývá postavením zoologických zahrad v cestovním ruchu. Úvodní část se zaměřuje na základní pojmy v cestovním ruchu, definuje cestovní ruch a popisuje jeho význam ve světové ekonomice. Dále je vymezen pojem segmentace, přičemž jsou vysvětlena jednotlivá specifika nabídky a marketingu v cestovním ruchu. V závěru teoretické části jsou hodnoceny zoologické zahrady a jejich význam pro cestovní ruch. Praktická část práce porovnává existují data o návštěvnících Zoo Praha s dotazníkovým šetřením, které zde probíhalo na jaře roku 2022. Výsledkem tohoto porovnání je segmentace návštěvníků Zoo Praha, což je také hlavním cílem této bakalářské práce.