Segmentace návštěvníků Zoo Praha - Bouberlová, Aneta; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá postavením zoologických zahrad v cestovním ruchu. Úvodní část se zaměřuje na základní pojmy v cestovním ruchu, definuje cestovní ruch a popisuje jeho význam ve světové ekonomice. Dále je vymezen pojem segmentace, přičemž jsou vysvětlena jednotlivá specifika nabídky a marketingu v cestovním ruchu. V závěru teoretické části jsou hodnoceny zoologické zahrady a jejich význam pro cestovní ruch. Praktická část práce porovnává existují data o návštěvnících Zoo Praha s dotazníkovým šetřením, které zde probíhalo na jaře roku 2022. Výsledkem tohoto porovnání je segmentace návštěvníků Zoo Praha, což je také hlavním cílem této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses