Dopad imigrace na trh práce ve Spojených státech amerických - Lam, Minh Uyen (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou dopadu imigrace na trh práce ve Spojených státech amerických. Nejčastěji řešené oblasti v rámci zkoumání dopadu imigrace na pracovním trhu hostitelské země jsou zaměstnanost a mzdy rodilých pracovníků. Spojené státy americké, jakožto národ přistěhovalců, již čelí několik desetiletí případným obavám z imigrace. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je představen významný fenomén migrace v teoretické rovině. Druhá kapitola se již přímo věnuje imigraci v kontextu Spojených států amerických. Poslední kapitola analyzuje možné dopady imigrace na zaměstnanost a mzdy rodilých Američanů.