Socioekonomické postavení tureckých imigrantů v Německu s ohledem na generační rozdíly - Pergnerová, Lucie; Procházková Iliniţchi, Cristina; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Práce se zabývá tématem migrace tureckých imigrantů za prací do Německa po smlouvě v Bad Godesbergu v roce 1961. Jejím hlavním cílem je porovnat první a druhou generaci těchto imigrantů a sledovat, jak se podařilo německé vládě integrovat turecké imigranty do většinové společnosti. První kapitola je úvodem do celé problematiky turecké imigrace a popisuje její historické pozadí, vliv udělení německého občanství, vstupní podmínky pro přijetí, strukturu příchozích imigrantů a jejich postavení na trhu práce. Druhá kapitola sleduje a analyzuje sociální a ekonomické aspekty turecké minority – konkrétně vzdělání, genderové rozdíly, situaci na trhu práce, zaměstnanost, mzdy a podnikatelské aktivity. Třetí kapitola se pak zaměřuje na predikci dalšího vývoje, zhodnocení vládních opatření zaměřených na minimalizaci sociálních a ekonomických rozdílů v dalších letech a též na vliv pandemie Covid 19 na tureckou minoritu.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses