Úloha secondhandů a vintage obchodů v rámci udržitelnosti ve fashion - Nguyenová, Ha Thu (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o úloze secondhandů a vintage obchodů v rámci udržitelnosti ve fashion. Hlavním cílem je posoudit, zda nakupování v secondhandech a vintage obchodech je cesta k udržitelnosti ve fashion. Obsah teoretické části je rozdělen do 2 kapitol. První kapitola je zaměřená na odvětví fashion ve světě a v České republice. Druhá kapitola představuje charakteristiky secondhandů a vintage obchodů s módou. Tyto poznatky jsou dále využity jako podklad pro empirickou část, která se zabývá chápáním secondhandů a vintage obchodů v rámci jednotlivých generací. Závěrečná kapitola empirické části se zabývá návrhy a doporučeními, které plynou z vlastního výzkumu.