Vliv stárnutí populace v Japonsku na japonský trh práce a ekonomický růst - Čermáková, Tereza; Šaroch, Stanislav, 1970-; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Fenomén stárnutí populace ovlivňuje stále více států světa. V Japonsku, které se pyšní nejstarší populací na světě, je tento problém opravdu aktuální. První část bakalářské práce zkoumá vývoj ukazatelů, které v této rozvinuté zemi mohou ovlivňovat vývoj stárnoucí populace. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na japonský ekonomický růst a na identifikaci příčiny ekonomického růstu. Poslední část je věnována předpovědi budoucí hodnoty hrubého domácího produktu pro rok 2034 za znalosti předešlého vývoje populace starší 15 let a hrubého domácího produktu.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses