Exportní příležitosti pro české podnikatele v Polsku - Textor, Jan; Sato, Alexej, 1952-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na exportní příležitosti českých firem na polském trhu. První část je věnována základním geografickým, ekonomickým a demografickým charakteristikám Polska. Následně se práce věnuje popisu česko-polských vztahů v minulosti a současnosti a rozboru zahraničního obchodu těchto zemí. Další součástí práce je rozbor podnikatelského prostředí v Polsku, k čemuž slouží PESTLE analýza. Výsledky analýzy dále slouží k identifikaci perspektivních oborů a ke zhodnocení potenciálu polského trhu pro zahraniční obchod. Poslední část práce se zabývá problematikou vstupu českých subjektů na polský trh. Dále je zde popsáno několik strategických odvětví, které byly vybrány na základě poznatků z předešlých kapitol. V závěru se práce věnuje podrobnější analýze exportních příležitostí ve dvou vybraných sektorech, kterými jsou energetika a infrastruktura.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses