Posuzování bonity žadatele o spotřebitelský úvěr - Klose, Jana; Houska, Daniel; Vacuška, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem bakalářské práce je představit metody, pomocí kterých banky hodnotí bonitu svých klientů, tedy schopnost splatit poskytnutý úvěr. Práce se zaměřuje na postupy banky při poskytování spotřebitelských úvěrů. V teoretické části práce je definován spotřebitelský úvěr, bankovní a nebankovní poskytovatelé a rizika, která bance vznikají při poskytování úvěrů, a to především úvěrové riziko. Dále je vysvětlen význam pojmu „bonita klienta“, způsoby jejího vyhodnocení a případného zlepšení pomocí zajišťovacích metod. V praktické části jsou srovnány metodiky pro poskytování spotřebitelských úvěrů dvou bankovních institucí a následná ukázka procesu „credit scoringu“ na sedmi fiktivních klientech. V závěru jsou tyto postupy a metody vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses