Smart Contracts - digitalizace jako nástroj pro snížení byrokracie - Mikeš, Filip; Houska, Daniel; Yusupova, Regina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se věnuje fenoménu blockchain, respektive jeho funkcionalitě smart contracts (chytré smlouvy) a analyzuje jejich vliv na byrokratické prostředí. Čtenáři je nastíněna mimo jiné problematika digitalizace, nevýhoda byrokracie a podstata zmíněných pokrokových technologií. Práce zároveň obohacuje veřejnost o praktická užití blockchainu nad rámec evidence kryptoměn. Bakalářská práce nemá za cíl popsat termíny byrokracie a digitalizace detailně, nýbrž se zaměřuje na technologie blockchain a smart contract, kde pojmenovává konkrétní odvětví, která se nabízí k jejich adopci, a následně argumentuje, zda by digitalizace těchto odvětví skrze zmíněné technologie mohla vést k poklesu byrokratické zátěže.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses