Platební podmínky dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Tran, Dieu Anh (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kritickou analýzou právních a ekonomických aspektů platebních podmínek dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. Zároveň se zaměřuje na vybrané články Úmluvy upravující náležitosti platební podmínky, zejména určení kupní ceny, místa, času, a měny plateb. Na závěr se bude věnovat hlavním metodám placení v mezinárodním prostředí, kde by bylo cílem porovnat vybrané platební instrumenty formou rozboru jejich výhod a nevýhod, a posoudit jejich vhodnost užití v určitých případech obchodní praxe.