Platební podmínky dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Tran, Dieu Anh; Houska, Daniel; Švestka, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kritickou analýzou právních a ekonomických aspektů platebních podmínek dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. Zároveň se zaměřuje na vybrané články Úmluvy upravující náležitosti platební podmínky, zejména určení kupní ceny, místa, času, a měny plateb. Na závěr se bude věnovat hlavním metodám placení v mezinárodním prostředí, kde by bylo cílem porovnat vybrané platební instrumenty formou rozboru jejich výhod a nevýhod, a posoudit jejich vhodnost užití v určitých případech obchodní praxe.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses