NFTs a jejich využití v mezinárodním obchodu - Beránek, Jiří (2022)
Tato práce se zabývá využitím technologie NFT v prostředí mezinárodního obchodu. Konkrétně se zaměřuje na problematiku komercializace této technologie. Hlavním cílem je analyzovat jednotlivé možnosti pro komercializaci NFT ve vztahu k podnikání a poskytnout dostatek argumentů pro závěrečnou diskuzi. Práce je rozdělena na čtyři části. Pro pochopení způsobů komercializace popisuje první část prostředí Webu 3.0 a principy, na kterých je NFT založen. Druhá část konkrétně analyzuje způsoby komercializace ve vybraných odvětvích. Třetí část se zaměřuje na právní oblast a na právní rámce nahlížející na problematiku NFT v prostředí Evropské unie. Poslední, čtvrtá část práce, slouží pro závěrečnou diskuzi o technologii NFT a její využití v budoucnu.