Podnikatelský záměr hotelu - Kroesbergen, Silvie (2022)
Cílem diplomové práce je charakterizovat základy podnikání, ubytovacích služeb a tvorbu podnikatelského plánu, aby se poté vytvořil podnikatelský záměr na založení moderního wellness a sport hotelu. Práce je rozdělena do dvou části. V teoretické časti je nejprve popsána teorie podnikání, podniku a podnikatele. Poté se práce soustředí na teorie o podnikání v ubytovacím sektoru a je zde objasněna teorie pro sestavení podnikatelského plánu. Druhá, praktická část je zaměřena na analytické zpracování informací z teoretické části a obsahuje samotný podnikatelský plán pro hotelový projekt. Pomocí personálních, realizačních, marketingových a finančních plánů se zjistí, že podnikatelský záměr hotelového projektu je reálný a výnosný.