Právní aspekty ekologického zemědělství - komparace s Německem - Špatná, Jolana; Štěpánek, Petr; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato práce se zabývá legislativní úpravou ekologického zemědělství v České republice a v Německu. Cílem práce je zjištění rozdílů mezi českou a německou právní úpravou, a následné vyhodnocení podmínek v obou zemích. K dosažení stanovených cílů je zvolena metoda popisu a komparace. Text je strukturován do kapitol, ve kterých jsou postupně představeny právní předpisy Evropské unie, České republiky a Německa. V závěru práce vyplývá, že rozdíly v právní úpravě obou zemí nejsou velké, a tak nelze přesně určit, ve které z nich jsou lepší podmínky pro ekologické zemědělství.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses