Zhodnocení vývoje cestovního ruchu ve městě Ostrava v letech 2015 – 2021 - Luksová, Veronika; Vaníček, Jiří, 1944-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnocení vývoje cestovního ruchu v Ostravě mezi lety 2015 a 2021. Hlavním cílem bakalářské práce je zmapování vývoje cestovního ruchu od roku 2015 a zhodnocení aktuálního stavu této destinace a jejích jednotlivých složek významných pro toto odvětví. První část bakalářské práce vychází především ze studia odborné literatury a sběru sekundárních dat o vývoji cestovního ruchu, praktická část potom vyhodnocuje aktuální situaci za využití metod řízeného rozhovoru a dotazníkového šetření. Jednotlivé kapitoly se zabývají otázkou návštěvnosti Ostravy, zkoumají počet a složení účastníků příjezdového cestovního ruchu, dále je analyzována nabídka Ostravy, významné zdejší atraktivity a vybavenost infrastrukturou. Následuje krátké zhodnocení dopadu pandemické situace v letech 2020 a 2021 a na závěr jsou metodou SWOT analýzy zhodnoceny silné a slabé stránky této destinace a potenciální hrozby a příležitosti, které jsou vyhodnoceny na základě výsledků šetření.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses