Dopad greenwashingu fast-fashion reťazcov na nákupné správanie spotrebiteľov - Surová, Júlia; Lisa, Aleš, 1956-; Kolínský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práca upriamuje pozornosť na odvrátenú stránkou módneho priemyslu s detailným zameraním na koncept rýchlej módy (fast-fashion). Cielom práce je zistiť, aké má dopady greenwashing fast-fashion reťazcov na nákupné správanie spotrebiteľov. Prvá časť práce prináša dôležité teoretické základy potrebné k pochopeniu danej problematiky a vytvára základy pre empirická časť. Vymedzuje základné pojmy s predstavením konceptu CSR, jeho historický vývoj, princípy a prínosy aplikácie CSR stratégií do podnikovej praxe. Následne zaostruje pohľad na módny priemysel. Empirická časť práce predstavuje vybrané globálne známe módne reťazce ako H&M, Primark či módne značky pod záštitou spoločnosti Inditex group a ich diskutabilné iniciatívy smerom k spoločenskej zodpovednosti. Prináša kritický pohľad na fungovanie týchto fast-fashion reťazcov a rôzne kampane a marketingové stratégie, kedy odhaľuje možný greenwashing. V nadväznosti je predstavený výskumný projekt autora uskutočnený pomocou kvantitatívnych metód. Výskum je zameraný na cieľovú skupinu mladších generácií spotrebiteľov na trhu Českej republiky tj. Generácie Z a mladších milénialov. V závere práce sú analyzované kľúčové zistenia realizácie výskumu a odporúčania.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses