Internet věcí a jeho využití v pohostinství - Svoboda, Jan; Maryška, Miloš; Kasik, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem této diplomové práce je zjistit, v jaké míře a jakým způsobem se Internet věcí využívá v restauračních a ubytovacích zařízeních, popsat hlavní klady a zápory Internetu věcí jak pro společnosti podnikající v daném odvětví, tak pro jeho koncové uživatele a možnosti uplatnění Internetu věcí pro konkrétní restaurační a ubytovací objekt. Neméně důležitým cílem práce je též vytvoření návrhu optimální varianty Internetu věcí. Úvodní teoretická část popisuje koncept Internetu věcí, jeho vývoj a historii, bezpečnost a také komunikační technologie a protokoly, jež Internet věcí využívá. V této části jsou uvedeny základní pojmy, princip fungování a představení hlavních funkcí. V další části jsou popsány hlavní možnosti využití Internetu věcí v restauračních a ubytovací zařízení v několika odvětvích. Praktická část práce se zabývá návrhem konceptu v konkrétním restauračním a ubytovacím zařízení, příkladem scénářů implementace a propojení různých funkcí. Popisuje také konečnou analýzu celkového provedení a shrnuje výhody a omezení.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses