Fenomén práce z domova : Z bonusu k utrpení? - Dubravcová, Michaela (2022)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na fenomén práce z domova. Hlavním cílem je zjistit, zda existuje statisticky významný vzájemný vztah mezi mírou subjektivně vnímané spokojenosti s prací z domova a charakterovým typem jedince. Práce rovněž přináší odpověď na otázku, jestli je nabízená možnost pracovat z domova pro zaměstnance stále nadstandardním bonusem, či nikoli. Teoretická část sumarizuje dosavadní poznání v oblastech práce z domova, pracovní spokojenosti a charakterových typů člověka. K řešení uvedených otázek je použit kvantitativní výzkum, konkrétně dotazníkové šetření. Na základě analýzy dat jsou v praktické části interpretovány dosažené výsledky. Pro tento účel jsou použity tabulky četností a korelační analýza. Závěr je věnován shrnutí práce, ve kterém je kladen důraz zejména na dosažené výsledky a jejich praktické využití.