Negativní dopady zahraniční pomoci rozvojovým zemím - případ vybrané ekonomiky - Husein, Filip (2022)
Zahraniční pomoc je ekonomický nástroj, který je využíván již několik desetiletí. I přes jeho relativně dlouhou historii se však nepodařilo jasně shodnout, zdali má zahraniční pomoc pozitivní či negativní dopad na přijímající ekonomiky. Cílem této práce je najít tyto negativní dopady, analyzovat je, přiblížit důvod daných dopadů, pokud budou nalezeny a porovnat je na 2 sledovaných ekonomikách - Vietnamu a Ghaně