Negativní dopady zahraniční pomoci rozvojovým zemím - případ vybrané ekonomiky - Husein, Filip; De Castro, Tereza; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Zahraniční pomoc je ekonomický nástroj, který je využíván již několik desetiletí. I přes jeho relativně dlouhou historii se však nepodařilo jasně shodnout, zdali má zahraniční pomoc pozitivní či negativní dopad na přijímající ekonomiky. Cílem této práce je najít tyto negativní dopady, analyzovat je, přiblížit důvod daných dopadů, pokud budou nalezeny a porovnat je na 2 sledovaných ekonomikách - Vietnamu a Ghaně
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses