Návrh bezpečného prostředí pro vývoj SW - Strunecká, Kristýna (2022)
Diplomová práce se věnuje bezpečnému vývoji aplikací za pomoci open-source nástrojů. Obsahem práce je identifikace hlavních rizik ve vývoji aplikací a analýza bezpečnostních metod a nástrojů, které dokážou tato rizika snížit. Hlavním cílem práce je návrh bezpečného prostředí pro vývoj softwaru, který se skládá z vybraných open-source nástrojů. Tento návrh byl prakticky otestován. Ověření funkce nástrojů proběhlo na zranitelné webové aplikaci Web-Goat. Výsledek praktického vyzkoušení návrhu poukazuje na fakt, že je možné s použitím open-source nástrojů snížit výskyt zranitelností ve vyvíjených aplikacích.