Návrh bezpečného prostředí pro vývoj SW - Strunecká, Kristýna; Sedláček, Jiří, 1963-; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Diplomová práce se věnuje bezpečnému vývoji aplikací za pomoci open-source nástrojů. Obsahem práce je identifikace hlavních rizik ve vývoji aplikací a analýza bezpečnostních metod a nástrojů, které dokážou tato rizika snížit. Hlavním cílem práce je návrh bezpečného prostředí pro vývoj softwaru, který se skládá z vybraných open-source nástrojů. Tento návrh byl prakticky otestován. Ověření funkce nástrojů proběhlo na zranitelné webové aplikaci Web-Goat. Výsledek praktického vyzkoušení návrhu poukazuje na fakt, že je možné s použitím open-source nástrojů snížit výskyt zranitelností ve vyvíjených aplikacích.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses