Posouzení možnosti vstupu společnosti na slovenský trh - Weissová, Kateřina (2022)
Bakalářská práce se zabývá společností AB a posouzením její expanze na slovenský trh. Součástí práce je analýza veškerých rizik a také možných forem vstupů na zahraniční trh. Použitými metodami výzkumu je hloubkový rozhovor s top managementem společnosti, PEST analýza a SWOT analýza. Výsledky jednotlivých metod jsou následně propojeny s analýzou odvětví trhu Slovenské republiky a aplikovány při návrhu formy vstupu společnosti na zahraniční trh. Závěrem práce je návrh formy vstupu na slovenský trh a volba vhodné právní formy při expanzi.