Řízení nákladů a marže v mezinárodním projektovém řízení - Krejčí, Jan (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem projektového řízení a jeho metodami. Cílem této práce je ilustrace návrhu mezinárodního hudebního festivalu za využití vhodných metod projektového řízení, a dále také přiblížení a analýza současné situace v ČR v otázce implementace metod projektového řízení do projektů v hudebním průmyslu, kde vycházím z hypotézy, že tyto metody ještě nejsou v oblasti hudebních projektů natolik rozšířeny. V první teoretické části se práce zaměřuje na historický kontext a současnou situaci na poli projektového řízení, následovanou definicemi nejdůležitějších pojmů. V druhé části je nejprve prezentován návrh mezinárodního festivalu, ve kterém jsou využity nabyté znalosti z teoretické části, a tedy implementace metod projektového řízení do tohoto projektu. Dále práce pokračuje výzkumnou částí, ve které jsou prezentovány poznatky a zajímavé myšlenky z hloubkových rozhovorů s odborníky působícími na poli hudebních projektů.