Soudobý význam pojištění kybernetických rizik - Rotman, Jan (2022)
Hackerské útoky na data soukromých i státních institucí v dnešní zdigitalizované době neustále narůstají. Jednou z možností, jak eliminovat dopady tohoto trendu, představuje pojištění kybernetických rizik. Cílem bakalářské práce by měl být popis pojistného produktu, zhodnocení současné situace a následná simulace, jak by pojištění zafungovalo v konkrétních a zmedializovaných případech z praxe, kdy k hackerským útokům reálně došlo.