Vliv konceptu GATE a dalších faktorů na přístup k bezpečnosti a ochraně zdraví při práci - Buchtelová, Anna; Král, Pavel; Alferova, Valeriya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem práce je zjistit vliv faktorů z konceptu GATE, popř. zjistit vliv dalších faktorů na přístup osob k bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Struktura práce se odvíjí od teoretických poznatků, které jsou zjištěny výzkumem nebo dohledány v odborné literatuře. Vzhledem k předpokládanému nedostatku dat v literatuře je využit induktivní kvalitativní výzkum formou individuálních rozhovorů. Data jsou zpracována tematickou analýzou. Vliv faktorů konceptu GATE nebyl prokázán, naopak primárním výsledkem je zjištění vlivu optimistického zkreslení, sekundárním výsledkem je vliv sociálního statusu. Přínosem je skrze zjištění vlivu různých faktorů na bezpečnost práce zefektivnit proces školení bezpečnosti práce tak, aby zacílil na vhodné jedince a lépe je obeznámil s případnými následky nedodržování bezpečnostních postupů. Účelem je udržet bezpečnost na pracovišti, snížit pracovní úrazy a takový stav zachovat či dále vylepšovat.
Vedoucí práce: Pavel Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses