Návrh a implementace 2D hry v programovacím jazyce Python a frameworku Arcade - Veit, Filip; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležal, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou konkrétní desktopové hry s grafickým rozhraním. V rámci práce jsou uvedeny technologie i nástroje, které lze pro vývoj použít. Zároveň je popsán celý proces vývoje hry od specifikace požadavků, přes návrh, implementaci, testování a vydání. Jednotlivé fáze vývoje jsou dokumentovány skrze Metodiku pro Malé Softwarové Projekty (MMSP) a k implementaci je použit programovací jazyk Python v kombinaci s grafickým frameworkem The Python Arcade Library. Vlastní hra vychází z již existující japonské videohry Bomberman, kterou pro potřeby práce patřičně zjednodušuje. Práce rovněž slouží jako seznámení čtenáře s historií této herní série, jejími pravidly a základními herními principy. Na závěr jsou uvedeny možnosti dalšího rozvoje hry a vyhodnocení úspěšnosti práce.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses