Péče o zaměstnance ve společnosti ABC - Hrubeš, Jáchym; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá péčí o zaměstnance v nejmenované stavební společnosti nazvané ABC. Cílem práce je posoudit aktuálně nastavený systém péče o zaměstnance a navrhnout doporučení ke zlepšení dosavadního stavu. Prvním dílčím cílem je shrnout základní teoretická východiska. Druhým dílčím cílem je identifikovat silné a slabé stránky současného systému péče o zaměstnance. K dosažení stanoveného cíle byly použita metoda hloubkového rozhovoru a dotazníkové šetření. Teoretická část je založena na rešerši odborné literatury. Obsahuje základní teoretická východiska a vysvětlení souvisejících pojmů, jako je pracovní doba a pracovní režim, pracovní prostředí, personální rozvoj, bezpečnost a ochrana zdraví zaměstnanců a také odměňování. Teoretická část tvoří výchozí rámec pro část praktickou. Je v ní uvedena charakteristika a struktura zkoumané společnosti. Deskripce současného stavu systému péče o zaměstnanců je vytvořena na základě rozhovorů s vedoucími pracovníky společnosti. Poskytované benefity jsou porovnávány s poskytovanými benefity v sektoru působnosti společnosti. V rámci podniku bylo provedeno výzkumné šetření formou dotazníku, jehož účelem bylo zjistit spokojenost zaměstnanců s poskytovanou péčí. V závěru jsou uvedena doporučení, která poskytují přidanou hodnotu především pro vedení společnosti v optimalizaci systému péče o pracovníky.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses