Fundamentálna analýza akcie spoločnosti ČEZ, a. s. - Bača, Lukáš; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Predmetom bakalárskej práce bolo vypracovanie fundamentálnej analýzy akcie spoločnosti Čez, a. s. Bola vypracovaná globálna, odvetvová a firemná analýza. V globálnej analýze boli skúmané makroekonomické faktory, ich vplyv na spoločnosť a možný predpoklad budúceho vývoja. V odvetvovej analýze boli predmetom skúmania stav odvetvia, vplyv odvetvia a odvetvových faktorov na spoločnosť Čez, a. s. Tretia kapitola bola venovaná firemnej analýze a výpočtu vnútornej hodnoty spoločnosti. V tomto prípade boli objektom záujmu konkrétne hodnoty pomerových ukazovateľov a výpočet vnútornej hodnoty akcie pomocou viacerých modelov. V každej časti bol najskôr venovaný priestor teoretickému objasneniu a následne praktickej aplikácií poznatkov na analyzovanú spoločnosť. Na základe výsledkov vyššie uvedených analýz boli všetky zistenia z predchádzajúcich kapitol zhrnuté do investičného odporúčania, ktoré znie akumulovať.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses