Řízení stavby v kontextu BI - Martínek, Tomáš (2022)
Hlavním cílem práce je návrh a implementace sady prototypů analytických reportů pro vybranou stavební společnost. Návrh a struktura prototypů reportů vychází z konkrétních potřeb jednotlivých oddělení zainteresovaných v procesu řízení stavby tak, jak byly identifikovány v rámci prvotní analýzy prostředí stavební společnosti provedené během úvodní studie společnosti. Sběr dat probíhal pomocí metody nestrukturovaných rozhovorů se zástupcem stavební společnosti. Sekundárním cílem této práce je zmapování jednotlivých oblastí řízení v rámci stavební společnosti tak, jak jsou popisovány v rámci publikace MBI (MBI 2015). V rámci mapování byly identifikovány důležité metriky a KPI pro jednotlivé oblasti řízení. Během mapování byli zachyceny a popsány také jednotlivé role a dokumenty vstupující do analyzovaných oblastí. Výsledkem práce je sada prototypů analytických reportů, které zcentralizují pohled na podnikovou analytiku stavební společnosti do jednoho místa.