Principy tvorby PC hry v Unreal Engine 5 EA - Lamač, Ondřej (2022)
Má bakalářská práce se zabývá postupem tvorby PC hry od počátečního nápadu až po samotnou realizaci finálního projektu. Nejprve představím obecnou herní teorii a grafický vzhled her. Dále budu pokračovat definováním pravidel game designu. Následně se pozastavím nad využitím jednotlivých programů, k čemu se využívají nejčastěji, a hlavně proč se využívají. Na závěr teoretické části představím herní engine, jenž byl použit při tvorbě hry. Praktickou část započnu přípravou modelů, která zahrnuje vytvoření, texturování, a nakonec aplikování do herního enginu se všemi potřebnými prvky. Budu popisovat pracovní postup a návaznost mezi jednotlivými programy s velkým důrazem na herní engine. Hlavním cílem bakalářské práce je ukázat, co všechno obnáší vytvoření PC hry, ať už pro absolutního nováčka v oboru nebo zkušenějšího game developera, včetně veškerých překážek, chyb a problémů, se kterými jsem se osobně setkal.