Vývoj mobilní aplikace pro majitele psů - Sedláček, Martin (2022)
V zahraničí již existují mobilní aplikace, které podporují péči o zdraví psa či evidování různých údajů. Umožňují například ukládat si informace o váze psa v čase, o návštěvách veterináře, údaje o proběhlé medikaci či vakcinaci. Zobrazují upozornění, že je potřeba dát psovi medikaci a podobně. Ale dle rešerše autora neexistuje žádná podobná česká aplikace. Hlavním cílem této práce je navrhnout a implementovat mobilní aplikaci pro české majitelé psů, která se zaměřuje zejména na evidenční funkcionality. Mobilní aplikace má potenciál pomoct majitelům psů. Může zlepšit a lépe organizovat péči o jejich psy. Dílčím cílem této práce je provést výběr vhodné technologie pro implementaci aplikace. Dalším dílčím cílem této práce je provést uživatelské testování výsledné mobilní aplikace a případné změny v rámci možností zapracovat do mobilní aplikace. Výběr vhodné technologie je proveden dle popularity a výkonu. Pro dosažení hlavního cíle práce je částečně využita metodika MMSP. Jedná se o metodiku určenou pro vývoj menších softwarových projektů. V této práci jsou požadavky sbírány analýzou stávajících mobilních aplikací a následně jsou ověřeny pomocí dotazníku ve skupinách majitelů psů na sociální síti. Pro ověření výsledné aplikace je využito uživatelského testování. Výsledkem této práce je funkční cross-platformní mobilní aplikace, která je určená pro běžné české majitele psů a měla by jim pomoci zejména s evidencí údajů o jejich psovi.