Podoba Water-Scrum-Fallu v českých korporátních společnostech - Křivánková, Michaela; Doležal, Josef; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na výzkum podoby Water-Scrum-Fallu v českých korporátních společnostech. Cílem práce je popsat, jakou podobu má implementace Water-Scrum-Fallu ve výše zmíněném prostředí. Cíle práce je dosaženo prostřednictvím literární rešerše, kvalitativní metodou výzkumu a vyhodnocením získaných dat. V rámci rešerše jsou nejprve definovány a popsány vodopádový model, Scrum, hybridní metodiky a Water-Scrum-Fall. V případě Water-Scrum-Fallu jsou definovány i základní role, ceremonie a artefakty. Následně je popsána metoda provádění výzkumu. Jedná se o kvalitativní metodu – konkrétně interview. V této části je popsán postup sestavení tzv. interview guidu, metoda výběru participantů, charekteristika dotazovaného vzorku a postup vyhodnocení kvalitatních dat. Dále jsou prezentovány a analyzovány jednotlivé výsledky z interview, podložené konkrétními výroky participantů. Na základě těchto konkrétních výstupů je vytvořen generalizovaný popis podoby Water-Scrum-Fallu v České republice. V rámci této části je také zahrnuto průměrné hodnocení úspěšnosti projektů, využívajících Water-Scrum-Fall v České republice.
Vedoucí práce: Josef Doležal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses