Strategická analýza společnosti UNIVERSE AGENCY spol. s r.o. - Severinová, Zuzana (2022)
Cílem bakalářské práce je identifikovat příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky společnosti UNIVERSE AGENCY spol. s r.o. prostřednictvím vybraných metod strategické analýzy, která bude sloužit jako podklad pro upevnění pozice na trhu s jízdními koly a doplňky. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá nástroji strategické analýzy, mezi které patří PESTLE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a finanční analýza. V závěru bude provedena SWOT analýza. V praktické části budou teoretické poznatky použity na vybranou společnost a poslouží k formulaci strategických doporučení podniku.