Strategická analýza společnosti UNIVERSE AGENCY spol. s r.o. - Severinová, Zuzana; Boukal, Petr, 1962-2022; Hofman, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je identifikovat příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky společnosti UNIVERSE AGENCY spol. s r.o. prostřednictvím vybraných metod strategické analýzy, která bude sloužit jako podklad pro upevnění pozice na trhu s jízdními koly a doplňky. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá nástroji strategické analýzy, mezi které patří PESTLE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a finanční analýza. V závěru bude provedena SWOT analýza. V praktické části budou teoretické poznatky použity na vybranou společnost a poslouží k formulaci strategických doporučení podniku.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses