Leasing z pohledu nájemce v komparaci českých účetních předpisů a IFRS - Janečková, Monika; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání účtování a vykazování leasingu z pohledu nájemce podle českých účetních předpisů a IFRS, konkrétně IFRS 16. První část práce je věnována teoretické stránce. Nejdříve je probrána leasingová smlouva a následně jsou uvedeny a popsány druhy leasingu. Dále jsou vysvětleny jednotlivé pojmy týkající se leasingu, které jsou nezbytné k následnému pochopení účtování. Následně je ukázán teoretický postup účtování podle obou přístupů. V praktické části práce je demonstrován postup účtování dle českých účetních předpisů a IFRS již na skutečné leasingové smlouvě. V závěru jsou shrnuty rozdíly a zároveň společné znaky jednotlivých přístupů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses