Automatizace procesu vytváření zatížení na dodavatele ve společnosti Škoda Auto - Resl, Jan (2022)
Práce se zabývá automatizací procesu zatěžování dodavatelů ve společnosti Škoda Auto. Cílem práce je vyvinout řešení automatizace vybraného procesu při splnění podmínky, že taková automatizace dává ekonomicky a technicky smysl. Vybraný proces je nejdříve analyzován, na základě analýzy je rozhodnuto, zda je proces pro automatizaci vhodný, případně které jeho části. Následně je navrženo řešení automatizace, včetně analýzy a komparace dostupných technologií, vytvoření POC řešení a samotného technického zadání. Poté je provedena kalkulace nákladů a úspor. Tyto položky jsou porovnány a je rozhodnuto, zda automatizace vybraného procesu je finančně výhodná. Poté je popsán vývoj automatizace, včetně testování, nasazení do produkce a technické validace. Nakonec jsou zhodnoceny výsledky automatizace. Výsledkem práce je implementovaný automatizovaný proces, který byl důkladně analyzován ve snaze minimalizovat riziko nastání situace, kdy vyvinutá automatizace nebude využívaná nebo nebude ekonomicky výhodná. Jsou konkrétně vyčísleny odhadované úspory této automatizace a zároveň jsou vyčísleny i reálné úspory na základě dat z prvních pěti měsíců již nasazeného řešení.