Vliv CSR aktivit na spotřební chování v módní oblasti - Krumpholcová, Sára (2023)
Práce je zaměřena na problematiku CSR aktivit firem v módním průmyslu a spotřebitelského vnímání a preferencí u společností působících v této oblasti. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy spojené s tématem spotřebního chování, již zjištěné souvislosti a jsou zde popsány CSR aktivity v rámci módní oblasti. Ve výzkumné části jsou daty MML-TGI v práci nastíněny spotřební preference zvoleného výzkumného vzorku. Skrze dotazníkové šetření jsou zjištěny hlavní aspekty, které spotřebitele ovlivňují při nákupu oblečení, na základě čeho si společnost vybírají, jejich zkušenosti s greenwashingem a to, jak vnímají společenskou odpovědnost společností módního průmyslu a konkrétně u společnosti Inditex. S pomocí rozhovorů je popsána problematika nízkého povědomí o CSR, vlivu greenwashingu na spotřební chování a důvody preference fast fashion. V poslední části jsou shrnuty hlavní přínosy práce, je zde popsáno celkové zjištění práce, její limity a doporučení firmám v módním průmyslu, které buď CSR aktivity provozují nebo přemýšlí nad jejich zařazením do celkového konceptu podnikání.