Kryptoměny jako investice a jejich vývoj během koronavirové krize - Koval, Jakub; Kaňková, Eva, 1975-; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce „Kryptoměny jako investice a jejich vývoj během koronavirové krize“ se zaměřuje na analýzu kryptoměn jako běžného investičního aktiva a aplikuje nástroje pro analýzu a optimalizaci rizika v portfoliu, které jsou používány zejména na akciovém trhu, jako například fundamentální analýza nebo Markowitzova teorie portfolia. Navíc srovnává působení základních makroekonomických ukazatelů na cenu Bitcoinu pomocí korelačních koeficientů za celou jeho historii, s do jisté míry velmi výjimečným obdobím koronavirové krize, kdy se podmínky na trhu výrazně proměnili. Práce tak nabízí ukázku toho, jak přistupovat k analýze trhu kryptoměn a dělat investiční rozhodnutí. Teoretická část práce nabízí základní vhled do problematiky kryptoměn, který je klíčový pro pochopení toho, proč mohou být v budoucnu pro potenciální investory atraktivní a také proto, aby investor dokázal identifikovat kryptoměnové projekty, které jsou bezpečné a mají potenciál adopce širší veřejností. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu a predikci budoucího vývoje ceny za pomoci fundamentální analýzy a v rámci aplikace Markowitzovy teorie portfolia nabízí jiné investiční instrumenty, se kterými je vhodné kryptoměny v investičním portfoliu kombinovat, aby bylo dosaženo co nejnižšího rizika.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses