Pojistné podvody - Péčová, Nikola (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pojistných podvodů v České republice. Teoretická část se zaměřuje na vymezení základních pojmů, popisuje stručný vstup do odvětví pojištění osob, zaobírá se motivací k podvodu a přibližuje pojem operační riziko. Dále se věnuje členění pojistných podvodů dle různých hledisek a taktéž pojednává o současné a budoucí ochraně před pojistnými podvody. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje na pojistné podvody v odvětví pojištění osob. Zabývá se analýzou vývoje podvodů v čase, predikcí pojistných podvodů pomocí regresního modelu v softwaru Gretl a v neposlední řadě i otázkou, zdali existuje závislost pojistných podvodů na vybraných makroekonomických ukazatelích.