Repositioning značky Slovenského skautingu - Lešová, Zuzana; Říha, David; Mitríková, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Slovenský skauting je jedným z najstarších mládežníckych hnutí na území Slovenskej republiky. Celkovo k dnešnému dňu sa k nemu hlási cez 7000 členov. Nárast členskej základne sa v minulých rokoch spomalil a povedomie o značke ostáva bez jasného atribútu. Stávajúci positionig Slovenského skautingu je jedným zo slabých stránok tejto značky. Cieľom tejto bakalárskej práce je na základe situačnej analýzy bližšie špecifikovať požiadavky a preferencie rodičov od voľnočasových mimoškolských aktivít všeobecne a aj od Slovenského skautingu. To všetko pre potreby repositingu značky, ktorý sa chystá do roku 2025. Dotazníkového šetrenia sa zúčastnilo N=395 respondentov s deťmi vo veku od 0-18 rokov. Analýza odhalila, že 64% respondentov preferuje športové krúžky pre svoje deti a s tým spojený telesný a charakterový rozvoj. Najviac im záleží na kvalifikovanosti animátora a oceňujú outdorové zameranie Slovenského skautingu. Najväčšou stávajúcou prekážkou pri prihlásení je nedostatok informácií. To poukazuje na medzery v momentálnom positionu Slovenského skautingu a potreby jeho repositionu s nastavením novej asociácie či atribútu.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses