Analýza míry využití trendů logistiky 4.0 ve vybraných logistických procesech v České republice - Kubalík, Kryštof (2022)
Cílem této diplomové práce je obecné zmapování trendů logistiky 4.0 a míry jejich využití ve vybraných logistických procesech v České republice za pomoci vytvořeného dotazníku. Dotazované firmy budou vybrány dle konkrétních atributů, jako jsou velikost firmy, její zaměření, povaha nezbytných logistických procesů v daných firmách a možné využití trendů logistiky 4.0 v oblastech jejich působení. Po zmapování míry využití trendů logistiky 4.0 budou výsledky průzkumu porovnány s firmami působícími v jiných zemích světa. Diplomová práce vychází z předpokladu, že v České republice je míra využití trendů logistiky 4.0 nižší než v některých jiných zemích. Předpoklad je založen na osobní zkušenosti autora. Součástí práce bude i návrh na zapojení některých trendů, které mohou přinést nejvíce přidané hodnoty za minimální finanční náklady. Tyto návrhy mohou firmám pomoci v realizaci jejich firemních cílů nebo zefektivnění logistických procesů.