Význam SOC 2 Reportu pro poskytovatele cloudových služeb - Nekovář, Ondřej (2022)
Tato diplomová práce se v několika rovinách zabývá problematikou auditu za účelem získání ověření SOC 2 Report. V rámci jednotlivých částí této práce je zkoumán význam, účel a zařazení SOC 2 Report obecně, dále význam držitele tohoto ověření pro uchazeče o zapsání do katalogu cloud computingu jako poskytovatele služeb cloud computingu. V rámci této práce je dále věnována část problematice cloudových služeb, jejich definici, rozdělení a využívání, a to jak na národní úrovni, tak na úrovni Evropské unie. Rozborem právního rámce eGovernment cloudu v kontextu prostředí České republiky jsou pak v této práci definovány požadavky na vstup a využívání stanovených služeb cloud computingu. Poslední část práce je věnována posouzení aplikace SOC 2 Report při žádosti poskytovatele služeb cloud computingu o zápis poskytovatele do katalogu cloud computingu.