Implementace metodiky pro řízení a správu incidentů v organizaci - Kolářík, Jiří; Světlík, Marián; Šindler, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato diplomová práce se zabývá metodikami pro řízení bezpečnostních incidentů a jejich aplikací do prostředí konkrétní společnosti. Teoretická část představuje úvod do problematiky bezpečnosti informací a zdůrazňuje význam efektivního, formálně definovaného a standardizovaného řízení incidentů ve společnosti. Cílem praktické části bylo analyzovat danou společnost a identifikovat nedostatky v oblasti řízení bezpečnostních incidentů. Dále byla zvolena vhodná mezinárodně uznávaná metodika pro řízení incidentů a byla navržena implementace doporučených postupů a praktik do prostředí vybrané společnosti. V závěru práce jsou formulována další doporučení pro zlepšení současného způsobu řízení incidentů, a to zejména po technické stránce.
Vedoucí práce: Marián Světlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses