Efektivní sazby daně z příjmů vybraných podniků - Hladká, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Čuříková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se věnuje analýze vlivu velikosti podniku na efektivní sazbu daně. Pro analýzu je použita efektivní sazba daně ve výpočtové podobě zpětného mikropohledu. Pro odvětví NACE 23 v České republice za období 2003 -- 2012 je prokázána závislost efektivní sazby daně a velikosti podniku měřené počtem zaměstnanců. Závislost je prokázána negativní korelací mezi efektivní sazbou daně a velikostí podniku. Dále práce obsahuje analýzu historického vývoje vybraných ustanovení zákona o daních z příjmů. Vliv jednotlivých položek upravujících výsledek hospodaření na základ daně je zkoumán prostřednictvím koeficientu zkreslení na datech jednoho zvoleného podniku.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses