Boj proti daňovým únikům v oblasti DPH v ČR - Klimešová, Gabriela; Zídková, Hana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na poskytnutí srozumitelných a věcně uspořádaných informací, které se vážou na problematiku daňových úniků v oblasti DPH v České republice. Hlavním cílem práce je zmapování opatření proti daňovým únikům v oblasti DPH a jejich účinnosti v boji proti daňovým únikům. Teoretická část se věnuje základním pojmům, které souvisí s problematikou této práce, a vysvětluje klíčový pojem daňový únik. Druhá část se zaměřuje na nejvýznamnější typy úniků u DPH v ČR a na opatření, která chce vláda ČR v nejbližších letech zavést. Třetí část se věnuje dopadům zavedených opatření proti daňovým únikům na plátce a státní rozpočet. Ve čtvrté části dochází k analýze vývoje daňových doměrků a trestných činů krácení daně v letech 2010, 2011 a 2012. Výsledky analýzy slouží k posouzení účinnosti zákonných opatření a efektivnosti daňových kontrol.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses