Metodika oceňování nemovitostí a ocenění konkrétní bytové jednotky v Praze - Gavlasová, Kristina; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je seznámení se základními pojmy v oblasti oceňování nemovitých věcí s přihlédnutím ke změnám, které zavedl od 1. 1. 2014 Nový občanský zákoník, s metodikou oceňování nemovitých věcí a ocenění konkrétní bytové jednotky v Praze. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde jsou tyto pojmy vysvětleny a dále na část praktickou, která se věnuje ocenění konkrétní bytové jednotky. Ocenění je provedeno jak administrativními metodami dle cenového předpisu, tak metodou tržní pomocí porovnání s obdobnými bytovými jednotkami nabízenými na trhu. V závěru jsou aplikované metody porovnány a vybrána vhodná metoda pro ocenění.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses