Daňové reformy v Evropské unii - Šupáková, Ivana (2013)
Práce je zaměřená na analýzu daňových reforem v EU a specializuje se na daň z příjmu. Primárním cílem je komparace reforem Slovenska, Česka, Irska a Velké Británie na základě vytyčených bodů, kterými jsou principy zavedených reforem a důvody zavedených reforem. V první části se práce orientuje na charakteristiku základních pojmů, a to daň z příjmu a daňová reforma. Následně věnuje zvýšenou pozornost analýze daňových reforem vybraných zemí od jejich vstupu do EU. Komparací dochází k jejich rozdělení do dvojic, které jsou si svým reformním vývojem a cíli velmi podobné