Vliv zřizovatelů na kvalitu účetních výkazů zřizovaných příspěvkových organizací - Hejduková, Martina (2013)
Bakalářská práce se zabývá funkcí, hospodařením a účetnictvím příspěvkových organizací. Zaměřuje se především na analýzu vztahu mezi zřizovatelem a příspěvkovou organizací. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Úvodem je popsáno národní hospodářství s charakteristikou neziskové organizace. Dále je práce zaměřena na příspěvkové organizace a na jejich specifika v oblasti hospodaření. Další část se věnuje samotnému účetnictví příspěvkových organizací a analýze vlivu zřizovatele do této oblasti. V praktické části je prováděna analýza vlivu zřizovatele Městské části Praha 4 na kvalitu informací v účetních výkazech zřizované příspěvkové organizace Mateřské školy Voráčovská.