Vliv zřizovatelů na kvalitu účetních výkazů zřizovaných příspěvkových organizací - Hejduková, Martina; Svoboda, Michal, 1983-; Ďurianová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá funkcí, hospodařením a účetnictvím příspěvkových organizací. Zaměřuje se především na analýzu vztahu mezi zřizovatelem a příspěvkovou organizací. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Úvodem je popsáno národní hospodářství s charakteristikou neziskové organizace. Dále je práce zaměřena na příspěvkové organizace a na jejich specifika v oblasti hospodaření. Další část se věnuje samotnému účetnictví příspěvkových organizací a analýze vlivu zřizovatele do této oblasti. V praktické části je prováděna analýza vlivu zřizovatele Městské části Praha 4 na kvalitu informací v účetních výkazech zřizované příspěvkové organizace Mateřské školy Voráčovská.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses